چرا داکت اسپلیت لوکس ایر LUXAIR؟
شرکت زِراس تهویه ایرانیان کار خود را با واردات سیستم های تهویه مطبوع برند ریم و گودمن شروع کرد. این برند با دانش و تجربیات خود داکت اسپلیت لوکس ایر را تولید کرد
احتمالا تا به حال , در زمان خرید کولر گازی یا همان اسپلیت دیواری به این موضوع برخورد کرده اید که مصرف برق این سیستم ها چگونه است؟ و یا اینکه اسپلیت اینورتر یا معمولی بخرید؟ در این مقاله سعی می کنیم تا پاسخ این سوال را برای شما شرح دهیم.
در زمان پیشرفت استفاده از برق و سیستم های برقی, یکی از مهمترین مسائلی که کشف شد, سیستم اینورتر بود که در دهه 1980 توسط نیکولاس تسلا بنیاد گذاشته شد. در آن زمان کنترل سرعت موتور DC به راحتی با کنترل ولتاژ آرمیچر و یا با کنترل جریان میدانی برق انجام می شد. این کنترل ساده موتور, سرعت و گشتاور دستگاه را کنترل می کرد و در آن زمان کاملا اقتصادی و کار آمد بود.
اینورتر فرکانس متغییر, در اصل فرکانس ولتاژ خروجی را تغییر می دهد. با اینکه اولین ایده این طرح را تسلا مطرح کرد و بکار گرفت, اما در سال 1925 دیوید پرینس با چاپ مقاله ای کلمه اینورتر را برای ای تکنولوژی به کاربرد که البته به عنوان دستگاهی کاملا ماشینی شناخته می شد.
نهایتا در سال 1950 الی 1960 شرکت TRIPP LIGHT اولین نوع الکترونیک قدرت اینورتر را تجاری سازی کرد. به مرور زمان و با پیشرفت های علم انواع دیگر اینورتر مانند موج سینوسی و UPS نیز در بازار ها عرضه شد و توانست مصرف برق برخی از سیستم های الکترونیکی پر مصرف را تا حدودی کاهش دهد.
برای آنکه بدانیم کدام نوع از اسپلیت ها مناسب تر می باشند اسپلیت اینورتر یا معمولی باید ابتدا پارامترهای اصلی این دو دستگاه را با هم مقایسه کنید.
کمپرسور: در اسپلیت اینورتر کمپرسور دارای یک برد دیجیتالی می باشد که به ترموستات دستگاه متصل است و امکان تنظیم دمای محیط را دارد و زمانی که دمای محیط به درجه تنظیم شده می رسد جریان برق کاهش پیدا می کند و دور موتور کم می شود. در کمپرسور های معمولی کمپرسور مادامی که دستگاه روشن است فعالیت می کند.
خازن و سیم پیچ: نوع سیم پیچ دستگاه های اینورتر ستاره ای می باشد که تاثیر زیادی بر عدم افت ولتاژ و آمپر برق مصرفی در زمان استارت دستگاه دارد. اسپلیت های اینورتر به دلیل توانایی تنظیم دور موتور نیازی به خازن ندارد. در دستگاه های معمولی سیم پیچ استارت خود عامل افت ولتاژ و آسیب به سایر لوازم برقی در زمان شروع به کار دستگاه است
گاز مبرد: گاز مبرد دستگاه های معمولی از نوع R22 می باشد. در دستگاه های اینورتر این گاز R410 می باشد که سازگار با محیط زیست است و راندمان بالاتری دارد.
طول عمر: اسپلیت های معمولی به دلیل خاموش و روشن شدن مکرر استهلاک بیشتری را متحمل می شوند به همین دلیل می توانند طول عمر کمتری را داشته باشند. درصورتی که اسپلیت اینورتر به دلیل کنترل دور موتور و گشتاور کمپرسور استهلاک کمتری را دارند و در نتیجه طول عمر بیشتری دارند.
آلودگی صوتی: یکی از دیگر از عواملی که در انتخاب اسپلیت دیواری مورد بررسی باید قرار داده شود صدای کندانسور است. در ستگاه های اینورتر کمپرسور اگر اینورتر باشد به شدت صدای کمی دارد و آسایش مصرف کننده را به ارمغان می آورد. در مقابل دستگاه های معمولی به دلیل خاموش و روشن شدن های متوالی و استارت اولیه برای هر بار روشن شدن صدای بیشتری تولید می کنند.
قیمت: اسپلیت اینورتر به طور معمول قیمت بالاتری نسبت به اسلیت های ساده دارند و این امری طبیعی است در برخی موارد ما به تفاوت اسپلیت اینورتر و معمولی به ده میلیون تومان نیز می رسد.
حال با بررسی پارامتر های بالا می توانید انتخاب بهتری داشته باشید. به طور کلی می توان گفت اسپلیت های اینورتر قیمت بیشتری دارند اما در مقابل از کیفیت بهتری برخوردارند همچنین اینکه مصرف برق کمتری دارند . در نتیجه اگر بودجه مناسبی دارید و می خواهید جنس بهتری را بخرید پیشنهاد ما به شما اسپلیت اینورتر می باشد.
البته این بدان معنا نیست که اسپلیت های معمولی ممناسب نیستند. برندهایی مانند جی پلاس, ال جی, tcl, تک الکتریک, هایسنس, بویمن, گری, وستن ایر و غیره هر دو نوع اینورتر و معمولی را عرضه می کنند. لازم به ذکر است فروشگاه دمامارکت تمامی برندهای بالا را با تخفیفات ویژه به فروش می رساند.
کالاها
دسته بندی ها
نظرات کاربران